Džezva pro přípravu kávy - džezva 0,3l NR NESO
Kód: 22709100Detailní popis produktu
Džezva pro přípravu kávy podle starších zvyklostí a tradic. Jedním z nejstarších způsobů přípravy kávy je ten v džezvě. Hojně se využívá nejen v Turecku, ale i Řecku, Indii a arabských zemích. Takovou kávu si můžete připravit i na vašem sporáku.
Do džezvy se dá lžička extra jemně namleté kávy a zalijte ji studenou vodou. Poté ji promíchejte a dejte vařit. Jak se káva pomalu ohřívá, tvoří se pěna, kterou sbírejte do šálku. Kávu nenechejte vzkypět, ale udržujte ji za stálého míchání před tímto stavem. Neustále sbírejte pěnu a cca po 10 minutách je káva připravena k nalití do šálku. Přitom si dejte pozor, aby se do šálku nedostal i lógr.
Jiným způsobem přípravy v džezvě je ten, že kávu dáte do džezvy, zalijete studenou vodou a dáte pomalu vařit. Na kávě se objeví hustá pěna a káva vzkypí. V tomto okamžiku ji odstavte a pěnu nechte klesnout, poté ji opět dejte na plotýnku. Toto opakujte 3x a poté ji nalijte do šálku. Příprava bude trvat cca 4-6 minut.
Pro přípravu používejte Arabiku s Robustou např. Nobilis či Excelsior, protože robusta vytvoří lepší pěnu.
Pokud sladíte použijte třtinový cukr, který tolik nemění chuť kávy. Kávu si můžete také udělat s příchutí. Přidat můžete například vanilku, sirupy, kardamom, chilli, pepř, čokoládu a další suroviny...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.